news image

22-02-2022

Het tijdloze prestige van luxevastgoed in het Zoute in Knokke.

Vastgoed in Knokke staat er goed voor. Vandaag vormen exclusieve nieuwbouw, een kwaliteitsvolle herverkoop, klassieke huizen en uitzonderlijke locaties de vastgoedmarkt van Knokke. Deze parel aan de Noordzee met haar talrijke hoofdverblijven en tweede woningen zijn een pittoreske bestemming waar hooggeprijsde transacties de orde van de dag zijn. Een overzicht van de mooiste panden en architectuur in het gezelschap van de projectontwikkelaars en agentschappen die het prestige van de badplaats consolideren.

In de eerste jaarhelft vond een recordaantal vastgoedtransacties in de kustgemeenten plaats. Vooral nieuwbouwprojecten zijn begeerd. De prijzen voor bestaande appartementen stabiliseren of vallen zelfs terug.

30-08-2021

Tsunami van vastgoedtransacties aan de kust

Het aantal vastgoedtransacties aan de kust lag in de eerste jaarhelft bijna de helft hoger dan in dezelfde periode in 2020. Omdat de vastgoedmarkt tijdens het voorjaar van 2020 door de lockdown even tot stilstand kwam, is een vergelijking met het eerste halfjaar van 2019 relevanter. Maar ook dan is er nog een stijging met 38,8 procent. Dat blijkt uit de Kustbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot).

news image

24-03-2021

Alleen nieuwbouw aan de kust? Nee hoor!

Knokke-Heist betaalt 7 miljoen euro voor volledig nieuw bos: “We moeten aan de toekomst beginnen denken”

Vorige week dinsdag, 26/01, zijn ze in Knokke-Heist begonnen met het planten van een volledig nieuw stadsrandbos. In een eerste fase gaat het om 4 en een halve hectare, maar het bos moet tegen eind volgend jaar in totaal 27 hectare groot worden, een oppervlakte van zowat dertig voetbalvelden.