news image

Zee van liefde - Een hartstocht door Knokke-Heist

Knokke-Heist, da’s voor velen een coup de cœur. Een vakantieliefde die je telkens opnieuw kan beleven. Omdat liefde in twee richtingen werkt, pakt Knokke-Heist uit met een charmeoffensief dat niemand onberoerd laat. Eéntje dat je overspoelt met liefde, zowel in Knokke als in Heist. Zo stuit je in het shoppinghart van Knokke op tien Windows of Love, gemaakt door artiesten met een hart voor KH. In de winkelstraten van Heist kan je op zoek gaan naar Tiny Love Notes die onderdeel zijn van een leuke stickerzoektocht.

image01

Windows of love

Tien artiesten verklaren hun liefde in woord, beeld, audio en meer, op of achter een vitrine in het shoppinghart van Knokke. Uiteenlopende werken met één rode draad: ze zijn gemaakt om je te raken, je te doen lachen, je zo te fascineren dat je niet anders kan dan ze te delen. Net als een lief dat zich van zijn meest romantische kant laat zien, doet Knokke-Heist er alles aan om je een glimlach te ontfutselen. Dit met de hulp van volgend artistiek talent:

  • Rhymes of love: Brihang
  • L'amour, La mer: Jill Mathieu
  • Love on the dancefloor: John Noseda
  • Love is the seventh sense Louise Mertens
  • Snippets of love: Ruth Van De Steene
  • Love Boat: Lectrr
  • Symphony of love: Klassiek Leeft
  • Love is a comical thing: Floor Denil
  • Recipes for love: Edwin Menue
  •  

Sommige vitrines beleef je best met oortjes of hoofdtelefoon, breng deze dus zeker mee. Een papieren routeplan dat de vitrines in kaart brengt, haal je gratis af op het Toerismekantoor van Knokke-Heist (Zeedijk 660) of op het Heldenplein in Heist (folderbak op het plein). Een digitaal exemplaar download je hier.

image01

Tiny love notes in Heist

Kleine boodschappen vol liefde schuilen in de hoekjes van de winkelstraten van Heist. Dertig tiny love notes die je aan de hand van een kaart opspoort, waarvan tien gepaard gaan met een symbool dat terug te vinden is op een stickervel. Wanneer je alle stickers op de juiste plek hebt gekleefd, kan je de kaart inruilen voor een kleine beloning in de vorm van snoephartjes.

Hoe vind je de liefde?

01

Start

op het Heldenplein in Heist en neem een plannetje met stickervel uit de houder. Ga aan de hand van het plannetje op zoek naar de dertig 'tiny love notes' die zich verstoppen in Heist.

02

Houd je ogen open,

want tien van deze tiny love notes gaan gepaard met een symbool. Vind je een love note met symbool, dan zoek je het symbool in kwestie op het stickervel en kleef je de juiste sticker op de kaart.

03

Als

je alle stickers op de juiste plek hebt gekleefd, kun je de kaart inruilen voor een kleine beloning in het Toerismekantoor van Knokke-Heist (Zeedijk-Knokke 660).