Marketing

28-11-2017 Chique flats kosten tot 2,5 miljoen euro en toch verkopen ze als zoete broodjes

Wie nog een appartement wil kopen in La Rive, de laatste fase van het prestigeproject La Réserve aan het Zegemeer, zal snel moeten zijn. En kapitaalkrachtig, want de prijs van de 88 appartementen varieert van 690.000 euro voor het kleinste appartement tot maar liefst 2,5 miljoen euro voor het grootste. Maar nog voor de appartementen er staan, is een derde al verkocht.

Zelfs bij Immo Bis, dat nochtans heel wat ervaring heeft in de verkoop van vastgoed in de hoogste prijsklasse, staat men ervan te kijken. “Eerlijk gezegd zijn we wat verrast dat het zó snel gaat. Want het gaat toch om dure appartementen die pas over twee jaar opgeleverd worden. Maar de prijszetting is goed, de interest staat laag en er is geld op de markt”, zegt Gregory De Bisscop van Immo Bis.

“De snelle verkoop is een bevestiging van een trend die we al langer opmerken: het luxesegment is er weer volledig bovenop. Waar je een vijftal jaar geleden soms tot drie jaar moest wachten om een geschikte koper te vinden, zien we nu dat een paar maanden soms volstaan”, zegt Joris Vrielynck, directeur projectontwikkeling van Compagnie Het Zoute.

Zelfstandig en vijftigplusser

De interesse voor de luxueuze appartementen reikt tot in buurlanden Frankrijk, Nederland en Luxemburg, maar het gros van de nieuwe eigenaars komt toch gewoon uit eigen land. En dan vooral uit Oost- en West-Vlaanderen.

Het profiel van de typische koper: vijftigplusser en zelfstandige. “Mensen die nog aan het werk zijn, maar wel al denken aan later. Veel kopers zien in het appartement in eerste instantie een tweede verblijf, maar dan wel met de optie om zich er later definitief te settelen. Knokke ligt goed in de markt om verschillende redenen. Voor sommige kopers is het culinaire een motief, voor anderen de ontspanningsmogelijkheden, de kunstgalerieën of het shoppinggebeuren.”

Lees meer

Chique appartementen

Bekijk uw favorieten
Sluiten

Uw favoriete eigendommen

U hebt momenteel geen favoriete eigendommen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan