Marketing - Nieuws

03-04-2018 Beaufort, Kunsttriënnale aan zee

Beaufort

Monumenten worden traditioneel opgericht voor personen die een belangrijke bijdrage leverden aan de maatschappij. Anderzijds staan ze ook vaak symbool voor tragische gebeurtenissen zoals rampen en oorlogen waarbij velen sneuvelden. Ze herinneren ons eraan dat niet alle maatschappelijke processen, zoals macht en heerschappij, steeds onder onze controle staan. Ondanks de menselijke hang naar orde en vrede is de geschiedenis onderhevig aan het ritme van eb en vloed. 

Monumenten zijn in zekere zin een fysiek geworden poging tot het vereeuwigen van ideeën. Dit terwijl de betekenis en kracht van die ideeën bepaald worden door de tijdsgeest. Bepaalde koloniale monumenten bijvoorbeeld verheerlijkten heroïsche daden, maar vandaag is hun boodschap achterhaald. Recente discussies omtrent de standbeelden die herinneren aan het Belgisch koloniaal verleden zijn een gevolg van deze ongemakkelijke situatie. Haalt men ze weg omdat ze de huidige tijdsgeest niet meer weerspiegelen, of laat men ze staan mits een tekstaanpassing waarin men uitleg geeft? Dezelfde debatten speelden zich af in landen die het communisme afzwoeren en waar voormalige leiders van hun sokkel gehaald werden. De intrinsieke waarde van een monument of van heldendaden die al dan niet respect afdwingen, wordt pas na lange tijd duidelijk. Ze is vervlochten met veranderende maatschappelijke verhoudingen en het toenemen van kennis. 

Hebben we nood aan nieuwe monumenten? Zo ja, op welke manier kunnen ze de opvattingen van onze tijd correct weergeven? Is zoiets überhaupt mogelijk? 
De realiteit van de klimaatsverandering heeft ons tot een keerpunt gebracht. We zien ons verplicht op een bescheidener manier om te gaan met de elementen. Terwijl de mens in het verleden zichzelf een alleenheerschappij toedichtte, gedragen door wetenschappelijke ontwikkelingen, zien we thans grenzen aan ons kunnen, en daarmee ook grenzen aan ons vastgeroeste westerse denken. De zeespiegel stijgt, en onze denkbeeldige controle zet een stapje terug. Miljoenen mensen dreigen klimaatvluchteling te worden door ons globale ecologische wanbeheer.

Onze kwetsbaarheid ten aanzien van de natuur is het scherpst voelbaar aan de kust. De kunstenaars van Beaufort 2018 geven uiting aan de veranderende verhouding tussen mens en natuur en de werken belichamen tegelijk een reflectie over de beperkingen van materiele vereeuwiging door het bouwen van monumenten. Het is in die zin dat Beaufort 2018 doordrongen is vaneen eeuwenoud en brandend actueel eerbetoon aan het oppermachtige karakter van de zee. 

Beaufort kan je bezoeken tussen 30 maart en 30 september 2018.

Lees meer

23-01-2018 Luxe Vastgoed

Luxe vastgoed

Met uitgebreide presentatiemogelijkheden en zoekfuncties is Luxevastgoed dé portaalsite voor de erkende betere makelaar zoals Immo BiS. Uw exclusief vastgoed wordt professioneel in beeld gebracht. De luxe kenmerken en de exclusieve aspecten van de woning worden uitgebreid toegelicht en de site wordt ook als referentiekanaal bekeken om de evolutie van het luxevastgoed op te volgen. 

Lees meer

28-11-2017 Chique flats kosten tot 2,5 miljoen euro en toch verkopen ze als zoete broodjes

Chique appartementen

Wie nog een appartement wil kopen in La Rive, de laatste fase van het prestigeproject La Réserve aan het Zegemeer, zal snel moeten zijn. En kapitaalkrachtig, want de prijs van de 88 appartementen varieert van 690.000 euro voor het kleinste appartement tot maar liefst 2,5 miljoen euro voor het grootste. Maar nog voor de appartementen er staan, is een derde al verkocht.

Zelfs bij Immo Bis, dat nochtans heel wat ervaring heeft in de verkoop van vastgoed in de hoogste prijsklasse, staat men ervan te kijken. “Eerlijk gezegd zijn we wat verrast dat het zó snel gaat. Want het gaat toch om dure appartementen die pas over twee jaar opgeleverd worden. Maar de prijszetting is goed, de interest staat laag en er is geld op de markt”, zegt Gregory De Bisscop van Immo Bis.

“De snelle verkoop is een bevestiging van een trend die we al langer opmerken: het luxesegment is er weer volledig bovenop. Waar je een vijftal jaar geleden soms tot drie jaar moest wachten om een geschikte koper te vinden, zien we nu dat een paar maanden soms volstaan”, zegt Joris Vrielynck, directeur projectontwikkeling van Compagnie Het Zoute.

Zelfstandig en vijftigplusser

De interesse voor de luxueuze appartementen reikt tot in buurlanden Frankrijk, Nederland en Luxemburg, maar het gros van de nieuwe eigenaars komt toch gewoon uit eigen land. En dan vooral uit Oost- en West-Vlaanderen.

Het profiel van de typische koper: vijftigplusser en zelfstandige. “Mensen die nog aan het werk zijn, maar wel al denken aan later. Veel kopers zien in het appartement in eerste instantie een tweede verblijf, maar dan wel met de optie om zich er later definitief te settelen. Knokke ligt goed in de markt om verschillende redenen. Voor sommige kopers is het culinaire een motief, voor anderen de ontspanningsmogelijkheden, de kunstgalerieën of het shoppinggebeuren.”

Lees meer

04-04-2017 Meer en meer jaarverhuurders!

L'echo

Artikel in L'Echo 04/04/2017

Lees meer

10-08-2016 Special Knokke / Seizoensverhuur

Le Vif L'Express

De prachtige appartementen met uitzicht op zee en de mooie villa's van het Zoute trekken elk jaar talloze seizoensgebonden huurders.

Ontdek het artikel van Frédérique Masquelier hieronder.

12-07-2016 Recordaantal vastgoedtransacties, prijzen woonhuizen en appartementen stijgen.

notarisbarometer

Klik op lees meer om het volledige artikel te bekijken.

Lees meer

03-05-2016 Le Soir Immo April 2016

Le Soir Immo

De vastgoedmarkt aan de kust interesseert nog altijd de Belgen, en de buitenlanders zoals de fransen die in België zijn komen wonen.

Er staat veel te koop waardoor men een vals idee krijgt over de markt.

Bekijk hieronder het volledige artikel van Le Soir Immo over de markt aan de Belgische kust.

Bekijk uw favorieten
Sluiten

Uw favoriete eigendommen

U hebt momenteel geen favoriete eigendommen.

Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring op deze website makkelijker te maken.

Meer wetenVerder gaan