news image

Knokke-Heist stelt voor: marketingplan zomer 2020

Het college van burgemeester en schepenen heeft op vrijdag 24 april 2020 het marketingplan voor deze zomer goedgekeurd. Als de gemeenteraad volgende week akkoord gaat, is de kustgemeente klaar om haar inwoners en bezoekers ook na de coronacrisis in veilige omstandigheden de topkwaliteit te bieden die ze van de badplaats gewoon zijn.

image01

De focus ligt daarbij op het aantrekkelijker maken van de belangrijkste winkelstraten en bijhorende pleinen. In sneltempo zal het straatbeeld via enkele tijdelijke ingrepen een stuk groener, gezelliger en aantrekkelijker uitzien. Hiervoor zal onder andere een beroep gedaan worden op streetart kunstenaars en een gerenommeerde internationale bloemenkunstenaar.

Daarnaast zet de gemeente sterk in op unieke individuele belevingen en ervaringen. Wie deze zomer komt genieten in Knokke-Heist mag absolute topkwaliteit verwachten dankzij een groot aantal extra inspanningen. Het marketingplan is uiteraard bedoeld om op korte termijn de lokale economie een duw in de rug te geven. Het gemeentebestuur trekt hiervoor al 1,5 miljoen euro uit en benadrukt dat dit marketingplan een eerste deel is van een groter herstelplan waarvoor op langere termijn ongeveer 20 miljoen zal vrijgemaakt worden.

image01

Gratis pendeldienst met elektrische citymobiel. 

Knokke-Heist richt zich deze vooral op individuele hoogkwalitatieve beleving deze zomer. Van half juli tot half oktober 2020 kunnen alle funshoppers in de verkeersluwe en opgewaardeerde Gouden Handelsdriehoek gratis gebruik maken van een elektrische shuttledienst. De rit alleen al in deze trendy en geluidsarme citymobiel maakt dit tot de meest unieke hop on hop off-ervaring aan de Belgische kust! Verder komen er activiteiten rond restaurants, kunstgalerijen en modewinkels. Met shoppingplannetjes, luxetoiletten en oplaadpunten voor gsm’s en tablets zodat Knokke-Heist zijn status van shoppingparadijs deze zomer nog extra in de verf kan zetten.